Choyofukumusume Saitonoshizuku Junmaishu

3.7
2
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味わいの特徴
This special junmai sake is made from Saito no Shizuku, a sake rice unique to Yamaguchi Prefecture. The relatively light quality of the sake, combined with a slightly strong acidity, gives it a refreshing taste with a good aftertaste.
情報詳細
特定名称
Tokubetsu Junmai
原材料
Rice and Rice koji
精米歩合
60%
使用米
drop in the bucket from the Saigoku region
アルコール度
15%
日本酒度
+4
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おすすめの飲み方

  • 涼冷え(15℃前後)
  • 常温(20℃前後)
  • ぬる燗(40℃前後)

おすすめの料理

Japanese Cuisine
Japanese Cuisine[Yakitori, Skewers, Poultry Dishes] Tare Sauce
Its slightly dry taste and well-balanced acidity accompany the flavor of chicken. Particularly recommended for yakitori with a slightly sweet sauce.
Japanese Cuisine[Sukiyaki, Shabu-Shabu]
Recommended for slightly sweet sukiyaki and shabu-shabu with sesame sauce. Its refreshing taste washes away the strong flavor of the dish.

この日本酒に合わせる酒器

  • ブルゴーニュ

  • フルート

  • ボルドー

  • クープ

  • リキュール

  • ぐい飲み

  • 猪口

  • 平盃

酒蔵の想い

酒蔵情報

Iwasakishuzo Co.,Ltd.
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