1 / 3
Daiginjo Kurouzaemon Omachi
Shindo Sake Brewery Co., Ltd.|Yamagata
Shindo Sake Brewery Co., Ltd.|Yamagata
- 味わいの特徴
- It is characterized by Omachi's characteristic rich and fine flavor and gorgeous aroma with no hint of habit, and has won a trophy in the Daiginjo category at the IWC.
- 情報詳細
- 特定名称
- Daiginjo
- 原材料
- Rice, Rice Koji and Distilled Alcohol
- 精米歩合
- 40%
- 使用米
- Yudomachi
- アルコール度
- 15%
- 酸度
- 1.3
- 日本酒度
- +1
受賞歴
IWC (International Wine Challenge) SAKE 2015 Trophy in the Ginjo and Daiginjo category
IWC (International Wine Challenge) SAKE 2016 GOLD Award in the Ginjo and Daiginjo category
おすすめの飲み方
- 雪冷え(5℃前後)
- 花冷え(10℃前後)
- 涼冷え(15℃前後)
おすすめの料理
Japanese Cuisine
- It has a rich flavor and high aroma. It is not overpowered by the flavor of seaweed, sea urchin, or vinegar.
この日本酒に合わせる酒器
ブルゴーニュ
フルート
ボルドー
クープ
リキュール
ぐい飲み
猪口
平盃