Yamatanmasamune Junmaishu Matsuyamamii

3.3
1
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味わいの特徴
A dry junmai-shu made from Matsuyama Mitsui, a rice produced in Ehime Prefecture and used to bring out the flavor of the rice. It can be served cold or warmed.
情報詳細
特定名称
Junmai
原材料
Rice and Rice koji
精米歩合
60%
使用米
Ehime Matsuyama Mitsui
アルコール度
15%
酸度
1.5
日本酒度
+4
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受賞歴

  • THE FINE SAKE AWARD 2017 gold (first-place) prize

  • IWC (International Wine Challenge) SAKE 2018 Silver

  • International Sake Challenge 2019 Gold

  • Feminalise Japon 2020 gold (first-place) prize

  • Kura Master 2020 gold (first-place) prize

  • IWC (International Wine Challenge) SAKE 2020 Bronze

  • THE FINE SAKE AWARD 2021 gold (first-place) prize

  • Kura Master 2021 gold (first-place) prize

おすすめの飲み方

  • 花冷え(10℃前後)
  • 涼冷え(15℃前後)
  • 常温(20℃前後)
  • ぬる燗(40℃前後)
  • 熱燗(50℃前後)

おすすめの料理

Japanese Cuisine
Japanese Cuisine[Yakitori, Skewers, Poultry Dishes] Other
The moderate acidity and hint of aroma enhances the flavor of yakitori.

この日本酒に合わせる酒器

  • ブルゴーニュ

  • フルート

  • ボルドー

  • クープ

  • リキュール

  • ぐい飲み

  • 猪口

  • 平盃

酒蔵の想い

酒蔵情報

Yagi-Shuzobu
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