Zaku Yozan ittekisui Daiginjo

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味わいの特徴
It displays ample youthfulness and aromas of white peach, Japanese pear, yuzu, and white flowers. There is also a slight hint of rice powder, and the balance between the rich sweetness of the first impression and the lush acidity brings a focused sharpness to the finish, which boasts a clear, mineral style.
情報詳細
特定名称
Daiginjo
原材料
Rice, Rice Koji and Distilled Alcohol
精米歩合
40%
使用米
Yamada Nishiki
アルコール度
17%
酸度
1.1
日本酒度
+3
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受賞歴

  • The U.S. National Sake Appraisal 2020 Daiginjo Category Runner-up

  • IWC (International Wine Challenge) SAKE 2021 silver (second-place) prize

  • The U.S. National Sake Appraisal 2021 gold (first-place) prize

おすすめの飲み方

  • 雪冷え(5℃前後)

おすすめの料理

Other Western Cuisine
Other Western Cuisine[Spanish Cuisine]
Goes well with seafood pintxos and cured ham.

この日本酒に合わせる酒器

  • ブルゴーニュ

  • フルート

  • ボルドー

  • クープ

  • リキュール

  • ぐい飲み

  • 猪口

  • 平盃

酒蔵の想い

酒蔵情報

Shimizu Seizaburo Shoten Ltd.
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